Bouwkundige keuring

Heeft u een nieuwe woning gekocht of gaat u deze (ver)kopen? Of wilt u inzicht in de staat van uw woning? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Bouwkundige keuring

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, visuele inspectie van een woning waarmee u in hoofdlijnen inzicht krijgt in de bouwkundige staat van uw huis. Op basis hiervan krijgt u suggesties voor uit te voeren onderhoud.

Er wordt tijdens deze inspectie gekeken naar de staat van onderhoud van alle aanwezige materialen en constructies die zichtbaar zijn. Er wordt niets opengebroken, verwijderd of verplaatst. Daarnaast wordt er gekeken naar het verouderingsproces van de gebruikte materialen.

Hoe gaat een keuring van NOK in zijn werk?
U plant de keuring op een moment dat u en de (ver)koper van de woning uitkomt. Onze inspecteur komt vervolgens bij u langs en hij loopt samen met u het pand grondig na. Meestal begint u op zolder met het inspecteren van de dakconstructie. Hierbij wordt er gekeken naar bijvoorbeeld lekkages, houtrot en houtworm.

Hierna loopt u gezamenlijk per verdieping alle kamers af totdat u bij de kelder aankomt (indien aanwezig). Vervolgens wordt de buitenkant nagelopen. Er wordt gekeken naar onder andere de staat van het schilder- en houtwerk, scheuren in het gebouw, de dakbedekking en nog veel meer. Afhankelijk natuurlijk van wat er aanwezig is in uw woning.

Op zoek naar een nieuwe woning? Zorg dan voordat je een woning koopt, dat je ook een bouwkundige keuring laat doen, uitgevoerd door een keuringsbedrijf dat beschikt over het keurmerk Vakkundig gekeurd. Dan weet je wat je koopt.

Wat kan ik verwachten tijdens een keuring van NOK?
Bij ons staat uw woonplezier centraal en u wilt natuurlijk geen kat in de zak kopen. Daarom is het ook raadzaam om aanwezig te zijn bij de keuring, u kunt dan direct vragen stellen over alles wat u samen met de keurder tegenkomt. Dankzij zijn achtergrond en ervaring kan onze keurder ook veel advies geven over hoe u de schades kan herstellen.

Daarnaast inspecteert de keurder wat hij kan zien. Hij klimt dus niet altijd met een ladder het dak op, maar hij inspecteert wel van buitenaf de daken.

Referentie

Al jaren verwijs ik mijn cliënten voor een bouwtechnische keuring bij aankoop van een bestaande woning naar Bjorn van Doremalen van NOK Bouwadvies en dit naar volle tevredenheid.

Bjorn is toegankelijk in de omgang, zeer ervaren en nauwkeurig in zijn werk en dat zie je aan de rapporten die hij voor mijn cliënten opstelt. Hij geeft de opdrachtgevers de mogelijkheid om bij de keuring aanwezig te zijn, dit geeft het voordeel dat veel meer informatie uitgewisseld kan worden, vaak benaderd hij de mensen nog achteraf om extra aandachtpunten onder de aandacht te brengen. Kortom aangename dienstverlening tegen een aangenaam tarief, een echte aanrader !

Frank Roggen directeur Van den Boer en Roggen Financieel Advies

Wat kan ik verwachten van de rapportage?
Binnen 3 à 5 dagen na de keuring ontvangt u het uitgebreide keuringsrapport met daarin alle bevindingen van onze keurder, foto’s en beschrijvingen van de onderdelen die gerepareerd moeten worden en een kostenraming voor de herstelwerkzaamheden. Op deze manier heeft u direct inzicht in de onderdelen van uw woning die extra aandacht zullen vereisen.

Waarom zou ik een keuring uit laten voeren?
Een bouwkundige keuring geeft u inzicht in de staat van uw huis en voorkomt dat u voor verrassingen komt te staan. Dat is zeker handig om te weten als u een huis koopt, u kunt zo namelijk beter rekening houden met de herstelwerkzaamheden in uw verbouwingsbudget.

Al onze rapporten zijn goedgekeurd door de Nederlandse banken en financiële instellingen.

Tarieven per 1 juli 2022

Inhoud woningPrijs
0 – 450 m3€ 375
451 – 700 m3€ 400
701 – 900 m3€ 425
900 m3 of meer€ 475

Partners

Wij zijn vaste keurder voor de volgende woningbouwverenigingen