Bouwkundige keuring

Sta jij op het punt om een woning te kopen of verkopen? Dan wil je zekerheid over de staat van het vastgoed. Is er achterstallig onderhoud? Of zijn er misschien zelfs bouwgebreken? Met onze bouwkundige keuring krijg je de antwoorden hierop. Hopelijk kunnen we op elke vlak een groen vinkje noteren. Maar ook als er wél iets aan de woning schort, is het waardevol dat je weet waar jeaan toe bent. Want genieten van je woning gaat hand in hand met een zeker gevoel.

Bouwkundige keuring

Hoe ziet een bouwkundige keuring van NOK eruit?

Voorop staat dat we met respect omgaan met jou en je woning. We breken niets open en verschuiven geen meubels, maar geven onze ogen de kost. En we juichen het toe dat jij als opdrachtgeveraanwezig bent tijdens de keuring. Zo kunnen we een open en eerlijk gesprek voeren, waarbij al jouw kennis over het pand meer dan welkom is.

Tijdens het onderzoek focussen we op de bouwkundige kant, waaronder de fundering en draagconstructie, maar ook het schilderwerk en eventuele aanwezigheid van asbest. Ook kijken wij naar de installatietechnische zijde, zoals de staat van de verwarming, het sanitair en de riolering.

Komen echt alle gebreken naar boven?

Nee, bij een bouwkundige keuring heb je nooit 100% zekerheid over de uitkomst. Bouwkundige keuringen zijn namelijk altijd visueel. Dat betekent dat we niet achter het stucwerk kunnen kijken, of onder een verflaag. Maar met onze jarenlange ervaring kunnen we goed inschatten wat er schuilgaat achter deze cosmetische lagen van de woning.

Wat kan ik verwachten van de rapportage?

Binnen 3 tot 5 dagen na de keuring ontvang je het uitgebreide keuringsrapport. Hierin lees je overzichtelijk al onze bevindingen, inclusief fotos en beschrijvingen van de onderdelen die aangepaktmoeten worden. Ook geven we je een kostenraming voor de herstelwerkzaamheden. Op deze manier heb je direct inzicht in de onderdelen van de woning die extra aandacht vereisen.

Op zoek naar een nieuwe woning? Zorg dan voordat je een woning koopt, dat je ook een bouwkundige keuring laat doen, uitgevoerd door een keuringsbedrijf dat beschikt over het keurmerk Vakkundig gekeurd. Dan weet je wat je koopt.

Referentie

Al jaren verwijs ik mijn cliënten voor een bouwtechnische keuring bij aankoop van een bestaande woning naar Bjorn van Doremalen van NOK Bouwadvies en dit naar volle tevredenheid.

Bjorn is toegankelijk in de omgang, zeer ervaren en nauwkeurig in zijn werk en dat zie je aan de rapporten die hij voor mijn cliënten opstelt. Hij geeft de opdrachtgevers de mogelijkheid om bij de keuring aanwezig te zijn, dit geeft het voordeel dat veel meer informatie uitgewisseld kan worden, vaak benaderd hij de mensen nog achteraf om extra aandachtpunten onder de aandacht te brengen. Kortom aangename dienstverlening tegen een aangenaam tarief, een echte aanrader !

Frank Roggen directeur Van den Boer en Roggen Financieel Advies

Tarieven per 1 januari 2024

Inhoud woningPrijs
0 – 450 m3€ 400
451 – 700 m3€ 425
701 – 900 m3€ 450
900 m3 >€ 500

Partners

Wij zijn vaste keurder voor de volgende woningbouwverenigingen